Verdoving

De verdovende EMLA crème dient zelf meegebracht te worden conform de regels van de GGD. EMLA crème is een crème die de huid plaatselijk verdooft. Deze crème bevat twee werkzame ingrediënten: lidocaïne en prilocaïne. Deze stoffen zorgen ervoor dat de zenuwen in de huid minder prikkels doorgeven. Hierdoor wordt de huid minder gevoelig. U kunt uw huisarts telefonisch vragen om het recept, waarna u de crème op kunt halen bij de apotheek.

Wenkbrauwen: Een tube van 5 ml is voldoende voor 3 behandelingen. Een half uur voor de behandeling 1/3 inhoud van de tube aanbrengen op de wenkbrauwen.

Geen Alcohol

Drink 24 uur voor- en op de dag van de behandeling geen alcohol. Alcohol verdunt het bloed wat ervoor kan zorgen dat het pigment niet goed wordt opgenomen in de huid. Gebruik geen aspirine of andere bloedverdunnende middelen voor de behandeling.

Eerste 72 uur

De behandelde huid mag 72 uur (3 dagen) niet nat worden.

Nazorg

Na de behandeling ontvangt u een nazorginstructie waarop vermeld staat hoe u de behandelde huid dient te verzorgen. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.